2010. július 19., hétfő

Spartacus Blood and Sand S01


Vér és egyéb testnedvek keveréke. Ez a Spartacus Vér és Homok.
Aréna, férfierő és életre-halálra szóló küzdelem. A gladiátoros filmek ismerős sémája, a Spartacus: Vér és homok azonban más megvilágításba helyezi a harcosok világát. Ezúttal ugyanis a gladiátorok mellett a vér, a szex és az ármánykodás kapja a főszerepet.

A sorozatban a Római Birodalom legismertebb rabszolgafelkelőjének klasszikus története elevenedik meg, Spartacus (Andy Whitfield) és a gladiátortársadalom életét helyezve a középpontba. De szó sem lehet egy egyszerű történelmi sorozatról... A Spartacus: Vér és homok az HBO saját gyártásában készült Róma című sorozat történetvezetésével mutat némi hasonlóságot és a Russell Crowe-féle Gladiátor és a sorozat közé szintén vonható párhuzam. És mindez a 300 speciális feldolgozásmódjával, azaz grafikus, képregényszerű látványvilággal párosul. Mindehhez izgalmas adalék, hogy Lucy Lawless (Xena) az egyik női karakter megformálója, aki most a harctudása után a bájait is megmutatja. 
forrás: PORT.hu

Ez a sorozat nagyon gyengén indult. Rötyögtünk a béna alakításon, meg Xéna parízer mellein. Aztán hirtelen valami történetszerűség bontaközött ki a csupasz péniszek, és mellek, na meg a vérontás kavalkádjában. Akkortól azonnal kedvenccé vált. Többek között azért, mert addigra megismerted a kissé egyszerű gondolkodású, de annál nemesebb gladiátorokat. Batiatus háztartása pedig mindig tartogatott egy-két olyan embert, aki miatt érdemes volt nézni a sorozatot.  Az Ilithyia-t alakító Viva Bianca nagyon nagy kedvencem volt, főleg miután szétvert egy fejet miután átkúrták az ő fejét. (Nem Spoilerezünk, de nem bizony.) Csak sajna ő a végén megszopta, és emiatt nem is nagyon érdekelt mi történik véle. Remélem a második szezonban viszont látjuk. 
Lucy Lawless is nagyon szerethető figura volt szerintem. Attól függetlenül is mennyit láttuk a melleit. Spartacus annyira sohasem érdekelt, inkább a körülötte tömörülő emberek voltak érdekesek.

Az viszont nagyon nagy szar volt, ahogy a vért, és beleket, sebeket odavágták a szereplőkre. Az röhejesen szar megoldás volt, de az utolsó rész után megértettem, hogy ennyi művér a produkciós iroda csődjét jelentette volna, úgyhogy megbocsájtható bűnként lemondtam arról, hogy emiatt ostorozzam a sorozatot.

Mindent összevetve nekem tetszett, de nem látom értelmét egy második szezonnak, mert ha az utolsó jelenettel lezárult volna a gladiátorok története még idillikusnak is nevezhetnénk a zárást. Ehelyett jön a második évad, és nem tudok kik fognak ugyan visszatérni, de sok új szereplőre lesz szükség, ami annyira nem üdvös, mert én eddig sem a vérontás miatt néztem, hanem mert jó színészek játszottak benne. Azért nem csüggedek. Minden kiderül hamarosan. Addig is, ha tehetitek nézzétek meg. Boldogságos szórakozás az egész családnak. :P 
Bónusz LOL.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése