2011. szeptember 25., vasárnap

Barátság extrákkal

Sztori: A szupermenő fejvadászunk Jamie megszerzi a GQ-nak a szenzációs Dylant. Barátok lesznek, idővel extrákkal: mivel mindketten érzelmi fogyatékosok (értsd kerülik a kötöttséget), de vannak testi szükségleteik, megegyeznek abban, hogy kapcsolatukat testi síkra emelik ugyan, de nem lesznek többek barátoknál. Yeah, right...

Cast/Crew: Mila Kunis, Justin Timberlake, Woody Harrelson, Emma Stone, Jennifer Lawrence, Jenna Elfman, Richard Jenkins.A rendező Will Gluck volt, akinek munkáját az Easy A-ből ismerhetjük. Csakúgy, mint az operatőr Michael Grady-ét, akit A halott lány látványvilágáért tehetünk még felelőssé.

Forgatókönyv: Attól eltekintve, hogy amint ránézel a címre, már tudod mi lesz a történet vége, kap egy csillagot, mert a klisé poénok is viccesre sikerültek. És bár idén jött már ki egy hasonló alaptörténettel rendelkező film - Csak szexre kellesz - ez mérföldkövekkel viccesebb volt. Ami persze nem csak a forgatókönyvnek köszönhető, hanem -- lásd a következő sorban.

Színészek: Abszolúte popcorn-kóla moziról van szó, így nem kell világmegváltó alakításokra gondolni, de a maga kategóriájuk jók voltak, a főszereplő páros pedig nagyon jól dolgozik együtt. És ha össze akarjuk hasonlítani a Csak szexre kellesz protagonistáival, akkor: Oscar ide vagy oda, Mila Kunis annyira verte Natalie Portmant, hogy én Nati helyében sírva elbujdosnék, Timberlake pedig mérföldkövekkel jobb színész, mint Ashton Kutcher.
Rendezés: Hozott anyaggal dolgozott, méghozzá jól. Kivéve a film eleji szakítós jelenete(ke)t.
Látvány: Minden sablonbeállítás ami egy rom-komhoz kell megvolt. De ez nem baj. Az egyetlen baj az volt, hogy nem sikerült a filmbe integrálni a totálokat és a montázsokat. Mondanám, hogy nem  ártott volna azonos filmre venni mindent, de tekintve hogy digitális korszakban készült a film, nem tudom, mit okoljak. Filter-hiba, vagy mi?
Zene: Bár a tracklisten végignézve nem hiszem, hogy sok ismerőssel találkozna a földi halandó, de a film közben biztos vagyok, hogy felcsillan a szeme pár ismerős ritmus hallatán. Ötös.

Szerintem simán ez az év legjobb romantikus komédiája. 10-ből kap mondjuk 7,5 pontot.

1 megjegyzés: