2011. szeptember 6., kedd

Skateland

Ha egy tweetben foglalhatnám csak össze, mit várjatok a Skatelandtől, akkor az mondanám: Skateland = Adventureland meets The Runaways meets Ghost World meets The Ice Storm meets Somewhere. Biztos akad olyan, aki ezután rohan megnézni, valaki pedig egy vállrándítással elintézné a dolgot. Én azt mondom, valahol e kettő közt keresendő a jó megoldás.


Story: A '80as évek elején egy texasi kisvárosban járunk, ahol a a főszereplőnk Ritchie él. Semmi terve a jövőt illetően, jól érzi magát helyi vagányként, mígnem egy sor előreláthatatlan esemény kirázza őt a mindennapok monotóniájából.

Cast/Crew: Ritchie szerepében Shiloh Fernandez, akine az apját az a Brett Cullen alakítja, akinél rövidebb lenne felsorolni azt, hogy honnan nem ismerhetjük, mint azt hogy miben játszott. A legjobb barátot Heath Freeman alakítja, akinek amúgy a forgatókönyvet is köszönhetjük. A barát kicsi húga pedig a Twilightból már jól ismert Ashley Greene. Mellettük még feltűnik a The O.C.-ből ismert Taylor Handley (Oliver Trask), de azt hiszem az ismert nevek itt kifújtak. A rendezői feladatokat az elsőfilmes Anthony Burns látta el.

A film maga semmi újat nem hoz, de azt egy megbízható színvonalon tartja végig. tipikusan olyan mozi, amihez az szükségeltetik, azonosulni tudj a karakterekkel, különben a lassúsága miatt hamar otthagyod. Ahhoz, hogy azonosulni tudj a karakterekkel viszont a színészek kellenek. Róluk viszont annyit tudok mondani, hogy nem véletlen az, hogy nagy részük vagy csak sorozatokban tolja, vagy egy statiszta szerepét tölti be mozifilmekben.Shiloh Fernandez néha kifejezetten ügyesen játszik, de ettől függetlenül még folyamatos késztetést éreztem arra, hogy az öklömmel megérintsem a kacsaszáját. Ashley Greene meg...több mondata volt ugyan, mint az eddigi Twilight-filmekben összesen, de a színészi játéka azon a szinten stagnál.
A rendezés nekem tényleg olyan elsőfilmesesnek tűnik: Keresi önmagát, eközben pedig a nagy elődök munkáit próbálja imitálni, aminek eredményeként sajnos a film nem lesz egy teljes egész.
A fogatókönyv/alapötlet nekem tetszett, szerintem több volt benne, mint amit végül sikerült kihozni.
A látvány az rendben van. És bár a 80as évek nekem kimaradtak az életemből (az életem első két évéből nem igazán vannak emlékeim), azt mondom, hogy az a nosztalgikus érzés amit a film hivatott volt magából árasztani, na az, hogy Pély Barnát idézzem 'átjött'.
A zenéért hatalmas pacsi/pluszpont/csillagos ötös. New Order, Queen, Blondie, Def Leppard, The Buzzocks, Foreigner. Csudijó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése