2010. március 17., szerda

Elton John álá Szőri

Van egy Soerii & Poolek (ejtsd: Szőri és Pulek) nevű remekbeszabott duó, zenei formáció, színpadi deformáció, akik közel két éve működnek, de nem sokat hallunk róluk, ami nagyon nagy baj. Mert nagyon jók. Oké, a blogon csak olyan zenekarokról írok, akik nagyon jók, de akkor azt mondom, hogy ők szokatlanul jók nagyon. Merthogy ketten vannak ebben a dologban benne stabilan: Takács Zoli "Jappán" a HS7 billentyűse, meg Kovács Geri, aki például A Kutya Vacsorájában is beledolgozgatott.
Namost ők zenét csinálnak, hülyébbnél idiótább színpadi kellékekbe bújnak, topless lányokkal táncolgatnak, NDK-s cuccokban gitárszintiznek, egyébként pedig hazai alterénekesekkel énekeltetnek, az első albumuk pedig 2010. janur 1-jén jelent meg, beszédes Ua-Mua címmel.


Ők azok.

Az egésznek van egyfajta remekbeszabott romantikus bája, meg múltidézése, meg van ebben rengeteg irónia, annál több gúny meg direkt gagyi meg polgárpukkasztás. De a lényeg, hogy a zene az nagyon ott van. Szeretik az Arcade Fire-t, hát kell ennél több? :D Tervezek koncertre menni, az a nagy élmény, addig pedig hallgassatok bele az Elton Johnba, ami egyelőre nálam még versenyez a Balatonnal. Előbbiben Papp Szabi, utóbbiban Szűcs Krisztián dalol, de a Tangában pölö Németh Juci hangját is halljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése