2010. január 30., szombat

Funny People

A Funny People tényleg vicces, hiszen stand-up-os arcokról szól Judd Apatov rendezésében.
Azért érdemes említeni hogy a Felkoppintva, és a 40 éves szűz nyomába sem ér a film, ám mégis kellően szórakoztató, szokásos 2 órás formátumban kapjuk meg az ujjgyakorlatot ami Apatow-tól elvárható.
A főbb szerepekben a trash-komédia koronázatlan királya Adam Sandler (<3),>
The Darjeeling Limited) is.

Nem fogom leírni a történetet, hanem inkább az alapszituációt osztom meg veletek, mert egyébként a Seth Rogen/Judd Apatow rajongók miatt nem venném a szívemre, ha egy poént is lelőnék a dologról.

Adott tehát egy nem túl sikeres stand-up-osként kezdő srác, Ira (Ájra, imádom ezt a nevet), no ő, és két társa bérelnek egy lakást. Egyikük szintén stand-uppal keresi a kenyerét, de jóval sikeresebben mint Ira. A másik meg egy ócska szappanoperában színészkedik, igazi pojáca, aki folyvást a többiek orra alá dörgöli mennyire sikeres a szar kis sorozatában. Ők próbálnak boldogulni.
A film másik része Adam Sandler figurájára épít, aki egy híres komikus. Dől a lé mindenfelől, minden megvan ami kell, hírnév, pénz, csillogás, ám egyik nap megtudja, hogy halálos beteg. Ekkor keresztezi az útja Ira-ét.
Egy csapásra megváltozik a haldokó és a sikertelen stand-up-os sorsa, ugyanis egymásban kellő inspirációt találnak ahhoz, hogy rövid idő alatt véghezvigyék mindazt amire mindig is vágytak.
(Természetesen temérdeknyi poént ellőnek eközben.)

Szerettem nagyon ezt a filmet. Főleg Seth Rogen miatt, mert Adam Sandler-t már annyi filmben, és annyi szerepben láttam, hogy ez már igazából csak egy a sok közül. Seth Rogen egyre jobb. Persze most is ügyefogyott bumburnyák, de határozottan helyesebb lett vékonyan, és mintha egyre fiatalodna. Hihetetlen! És annyira édes a magyar hangja! Nem tudom nem szeretni ezt az egészet. Judd Apatow-nak csak őt kéne nyomnia 0-24-be és én boldog lennék örökre.
Javaslom nézzétek meg, mert a szokásos recept nagyon is beválik. Néhányaknak Távkapcs utóíze lehet a dolognak, de valószínűleg csak Adam Sandler és a haldoklás, meg a család összehozása miatt, de ez annál sokkal másabb. Iszkiri nézni!


1 megjegyzés:

  1. engem igazándiból már Seth Rogen amlítésekor megvettél :D akkor is, ha szőrtelen. meg fogom nézni mindneképpen :)

    VálaszTörlés