2010. január 17., vasárnap

A harmadik csap.. őő.. Chuck-ás.

Hát eljött ez is: Chuck Season 3. január 10-én, ráadásul dupla résszel, ráadásul másnap egy újabb résszel. Már nagyon-nagyon vártuk az új évadot, hiszen a trailer mindennél jobbnak tűnt, viszont az első két rész megnézése után úgy éreztem, hogy átvertek. Ez a Chuck nem az a Chuck, akit ígértek, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy ígérték. Node, innentől konkrétumok, spoilerekkel.

Tehát jött "no more Mr. Nice Spy", ugráltunk az időben meg térben jobbra- balra: fél év ide, három hét oda, L.A. ide, Prága oda. Majd kiderült, hogy az elosztó 2.0 mégse akkora durranás, ha nem egy igazi kémbe, hanem egy érzelmileg befolyásolható nerd-be plantálódik. Ő lenne ugye Chuck. Fél éven keresztül tartott a spy-izálása egy szupertitkos prágai, volt komcsi (igen, ezt nem lehet kihagyni, ha Kelet-Euról van szó -.-) kiképzőtáborban, komolyabb sikerek nélkül. Így fél év után Chuck-tól a CIA búcsút mondott, ő meg visszaköltözött Awsomeville-be, nagyon magába roskadt és megszőrösödött.



Ja, igen. A szerelmi szál. Még Prága előtt Sarah felajánlotta Chucknak, hogy szökjenek el együtt, de ezt Chuck naná, hogy az utolsó utáni pillanatban visszamondta, mert nem lett volna értelme a harmadik évadnak, ha ők békében és szerelemben etetik az oposszumokat a Kajmán- szigeteken. Így tehát nó szökés, nó szerelem. Majd fél év múlva nó szpájság.

Szóval Chuck hoppon maradt, Sarah élte tovább a szuperszekszi kémlány- hétköznapjait, majd ugye jött a nagy fordulat, mikor Chuck beavatkozott egy CIA-NSA- akcióba, amiért nagyon utálták, majd végül ugye megmentette az akciót, amiért nagyon imádták, és a harmadik évad első részében újra visszakerült a pikszisbe. Fél év után tehát újra együtt a csapat Csákkostul, Szárástul, Kéjszistül.

Mivel ismét a régi minden, a Buy More sem maradthat ki a sorozatból- ennek én őszintén nagyon örülök. Imádom azokat az idiótákat! :D Sajnos viszont egy nagyon gonosz, Chuck-ra vadászó bérgyilkos kinyírta a gázsprével fenyegetőző Emmetet. Hiányozni fog, marhajó volt a karakter is, meg hát az Arrested Development óta lávolom Tony Hale-t. Szóval a Buy More maradt, Lester és Jeff maradt, Big Mike és Morgan és Chuck meg visszajött. A cover a régi.


Node, ugorjunk a második részre, ami az elsőhöz hasonló semmiségekkel telt el: újabb kiöltözős party, újabb világpusztító fegyverszerzés, újabb elosztó villanás. Ja, igen, az új elosztó. Chucknak extra képességei vannak, szóval semmi perc alatt megtanul hadzsime-kungfuzni, latin lóverul gitározni vagy Brinkmann professzorul operálni. A villanások persze nem jönnek parancsszóra, Chuck érzelmei rendesen befolyásolják a dolgot, ezért is offolták a prágai kiképzését: egyszerűen nem hozta a várt teljesítményt.
Szóval a második rész is kifejezetten semmitmondó volt, Chucknak egy villanás után sikerült kihozni egy lézerhálós szobából a TPF-et (tömegpusztítófegyvert. ezentúl így, rövidítve, mert tuti, hogy az éved további részeiben is minden 10 percre jut majd egy TPF.), ment a szerelmi huzavona nagy vallomással, szenvedő nézéssel, sértett önbecsüléssel.



A harmadik rész végre mutatott valamit az igazi Chuckból. Lehet, hogy azért, mert ebben a részben kiemelt szerepet kapott Captain Awsome, Casyeről nem is beszélve: szakadtam az Angel de la Muerte- dolgon, Adam Baldwin marhajó színész.
Egyébként jól tettem, hogy egyszerre néztem meg a három epizódot, így annyira nem kilátástalan a dolog.

Summasummárum: az első két rész csapnivaló volt, a harmadik már komoly javulás. Egyébként odakinn nézettségben verte a Heroes-t, tehát reménykedem egy negyedik évadban, akkor is, ha ez az első két rész csalódás volt. Mindegy, én nézni fogom. Akkor is, ha a trailerekből arra következtettem, hogy Chuck végleg vérprofi spy lesz, közben nagyon nem az lett. Akkor is, ha az első két részben csak Casey hörgésein tudtam nevetni. Akkor is, ha a szerelmi szál már túlontúl túltúl van húzva, de mást ugye nem tudnak csinálni. Akkor is, ha továbbra is iszonyatosan gagyik a díszletek (a prágai vasútállomásnál majdnem felröhögtem). Nézni fogom, mert zseniális az összes mellékszereplő, nézni fogom, mert a sorozat humora a harmadik részben végre totálisan visszatért, és nézni fogom, mert Csákkon elképesztően jól áll a bőrkabát.

Chuck Season 3 tehát minden hétfőn, nálunk kedden. Itt egy 2007-es promó (most találtam és LOL). Ja és ebben az évadban is lesznek vendégszereplők: a sors fintora, vagy a producerek ilyen mókásak, nem tudom, de "Superman Superman" Brandon Routh és "Smalville Lana" Kristin Kreuk ugrik be majd pár részre.

És akkor a videó:

3 megjegyzés:

  1. én is csalódtam, igen lapos volt az eleje...a prága vasutas jelenet meg egyedi,zseniális a maga nemében:D csák meg annyira szekszikus volt szakállal...olyan kis hobó fíling...imádtam:D a 3. rész már igazi.várom a folytatást:D captain awesome for prez!:D

    VálaszTörlés
  2. mostmár legalább arcról vágom, who the hell is chuck.

    VálaszTörlés