2009. december 1., kedd

The Inbetweeners - Pite angol módra




Ma munkahelyi feladatként kellett ismerkednem a The Inbetweeners címet viselő 2008-as angol tini-sitcommal. Azt mondák róla, hogy olyan mint az Amerikai Pite, csak ez sorozat, és angol, és 18 éven felülieknek való marhaság. Kicsit kétkedve ültem oda elé, de rögtön le is daráltam belőle három rövid epizódot, és azóta beszerzés alatt mind a két kiadott évad.
Ez valami fergetegesen vicces. Van itt minden amit az angolokban imádni lehet. Akcentus, fura szófordulatok, és szabályok.
Tipikus angol gimi, tipikus jóarcok-rossz arcok, és persze gyíkok. A főhősünk, Will (Simon Bird) új diák a suliban, próbál beilleszkedni, de rendre nevetség tárgyává válik, majd hozzácsapódik Simon-hoz, és pajtásaihoz, hogy együtt éljék át a tinédzser élet legnagyobb buktatóit, a szerelmet, szexualitást, alkoholizálást, és a legkülönfélébb csínytevéseket. Azon versengenek, ki veszíti el először a szüzességét, szóval abszolút gyerekek még, és olyan oltások vanna benne, hogy az valami egetrengetően vicces. Nem lehet idézni, látni és hallani kell amit ezek az angollal mint nyelvvel művelnek.
Ami azonban nagyon érdekes a The Inbetweeners-ben, az a zene. Az első három rész alatt annyi Kate Nash-t hallottam benne, hogy teljesen beleszerettem már ezért is a sorozatba. Olyan zenekarok működnek még közre a muzsikálás terén mint az Arctic Monkeys, Theaudience, Vampire Weekend, The Wombats, The Cure, Lily Allen, és még sorolhatnám. Hát nem egy indie fellegvár?
Ezentúl a sorozat első szezonja besöpörte a méltán kijáró Best New British Television Comedy díjat, és Simon Bird pedig megkapta a Best Male Comedy Newcomer nevezetű elismerést. 2009-ben pedig a Best Comedy díját söpörte be. Tudnak ezek az angolok valamit.. :)

De nem is akarom szaporítani fölöslegesen a szót. Ez a sorozat hárdkór vígjáték rajongóknak való. Dedikálnám mágnesnek kivételesen, mert olyan fiatal 40 éves szűz utóérzést tapasztaltam. De némi Office-os báj is van benne. Szeretnivaló no. Sőt imádnivaló. Csak túl kevéske. :( Azért itt van pár videó, meg az intró is, ami szintén faszamasza! :)



Sajnos nem tudom beilleszteni ide a videókat, mert ki van kapcsolva ez a funkció ezeknél, de a linkek rögtön a youtube-on nyílnak meg, úgyhogy nézzétek-nézzétek!!

http://www.megavideo.com/?v=L0Q3K09Y <-- Itt megnézhetitek az első epizódot!

2 megjegyzés:

  1. hmmm...karácsonyra berendelem magamnak...:D

    VálaszTörlés
  2. én már ezüstvasárnapra :D eleve bízom a sorozat- ízlésedben, de a zenékkel végleg megfogtál. ilyen munkahelyet még többet! ;)

    VálaszTörlés