2009. november 19., csütörtök

2012 - Holnapután után


Jöttek az UFÓk, szétfagyott a fél Világ, most meg egy marék indián megjövendölte hogy 2012 12 21-én megbasz minket a Nap, és a neutrinok gonoszak lesznek, és juj, mindennel kölcsönhatásba lépnek.
Igazi popcorn mozi a Függetlenség Napja, és a Holnapután no meg a nagyot bukott 10.000 B.C. megalomán, robbantás és érzelemmegszállott, amerika-most-is-megmenti-a-Világot sablonként használó Roland Emmerich-től.

A szokásos felállás szerint a Föld rohamos ütemben fog elpusztulni, a tudósok is tévedtek, már csak évek vannak hátra. (A Holnaputánban hosszú hónapokból hetek lettek, a 2012-ben Emmerich visszafogta kicsit magát... Az elején.) Egy indiai 3000 méter mélyen végzett kutatások során rájön, hogy a Föld magja csöppet forró. Jön a tudományos pop-corn humbug arról, hogy haccázakárhányezer évente van csak ilyen bolygóegyüttállás, így most bizonyos részecskék bedurvulnak, és a kőzetlemezek elmozdulnak, a pólusok megcserélődnek, vagyis lényeg a lényeg: MINDENKI MEG FOG HALNÉÉÉÉÉÉÉ!
Jön is a főhős négercsóka, aki a néger elnöknek bejelenti, hogy gebasz van "in the house". Emmerich szerintem imádja egyébként a négereket, és az oroszokat, meg az amerikaiakat. Majd elmagyarázom miért. Szóval a Fehér Ház, inkább.. szóval nem fehér, de a lényeg, hogy az elnök Danny Glover. Nincs neki Riksz hadnagya (Halálos fegyver kikacsintás ;) ), de van neki nagy nemzet és világtudata.
Közben jön a szokásos családi szál. Elvált szülők, gyökér gyerekek (egyikük 7 évesen még pelusba vizel..), és nem túlzottan kedvelt, de mégis jófej új apuka. No, elvált férfi író, írt vmi könyvet Atlantis-ról, amit folyton emlegetnek, 422 vagy mennyi példányt adtak el belőle, de a feka elnök feka tudósa azt viszi magával mindenhova. Ja, szóval elvált pasi megy a gyerekekkel a Yellowstone parkba, na persze nem MaciLacit meg Bubut találják ott hanem egy szupervulkánt, meg az ügyeletes összeesküvéselméletes idiótát (szintén egy sablonkari Emmerich-nél.) Az a kis bénaság hamar meg is egy lávaesőben.
Közben a föld szépen elpusztulgat, és a család meg az ex-férj egy kisröpivel menekülnek. Node hová is, ha a Világ napokon belül elpusztul? Nos, ők tudják, mert az ex-férj valami irtó gazdag oroszt fuvarozgat miközben a könyveit írja.. szóval tőlük megtudja, hogy valami űrhajókat építenek Kínában. És ide mennének kisrepivel, de az események úgy hozzák hogy az orosz családjával, és Sasha-val (akit dugnék, még ha nem is maradt sok belőle a repibaleset után) valami autószállító röppentyűvel eljutnak Kínába. Majdnem a tengeren landolnak, amikor épp ki akar fogyni a benya. Ezen mindenki összeszarja magát, meg hát a tenger nem jó móka, amikor 1500 méteres hullámok vannak. ÁÁÁÁM, mivel a kőzetlemezek eltolódtak, Kína közelebb jött... 2500 km-errel..szal pont le tudnak szálni, de Sasha meghól. :( :( :( SASHAAA NOOO...
Tudtátok hogy Sasha, azaz Johann Urb még a Zoolander-ben is játszott, mint bádigárd? :D Mugatu bádigárdja ráadásul. No ennek majd utánanézek.
RIP SASHA!!!

Sasha halála utána jönnek a kínaiak és elkísérik Jurij-t, meg a fattyait az "űrhajóra", mert neki volt 1 millárd (asszem) eurója. Fejenként. A többiek meg néznek mint a maguborka, hogy most mi a herét csináljanak. Aztán felveszi őket egy kisteherautó, és bejutnak az "űrhajóba". Amik egyébként inkább csak hajók, vagyis bárkák. (Noé bárkája valaki?) Szállítják ide a sok-sok állatot, át a Himaláján (nem gáz, hogy a zsiráf tüdeje lefagy míg ám odaviszik a bárkába. Nem..), és már várják, a világ nemzetei, hogy mehessenek. Asszem kontinensenként vannak a bárkák. Az amó a 4-es. Itt történik a lényeg. Az amerikai elnök hősiességből megmurdél, és nem jön a bárkára. Szóval gonosz alantas ember veszi át az amó hajó irányítását, és nem akar több embert felengedni, plusz ráveszi a nemzeteket h induljanak hamarabb, mert jön a víz, és elönt mindent. Káosz-káosz, az amó bárka befuccsol, de ki kell futniuk, juj, izgiség, hősök egy része meghal, másik része hősködik. Majdnem a Mount Everestnek csapódnak a bárkával együtt. Juj. Jáj. Végül megmenekülnek.
És aztán ugrunk az időben, kiderül hogy apad a víz, Afrika kiemelkedett, nem pusztult el semmi (mivel ott nincs is nagyon semmi.....), szóval hőseink és a megmaradt bárkák oda tartanak, hogy új világot építsenek. Brühühühühüh..

THE END.

Akkor csak annyit még utólag, hogy gecifasza látványos volt, nem érződött hogy 158 perc volt. Azonban az Emmerich-klisék és mondatok tömkelege volt benne.
Noé, meg az özönvíz, meg az Afrika az emberiség bölcsője motívumok túl telítetté tették a mozit, de mégis nagyon élveztem, noha negyed annyi szenvedélyt se érzek benne, mint az előbbi mozijaiban. Míg a Holnapután egy kis pöcsrázás ehhez képest, addig a 2012 egy vizuális orgiába csap át, és nem lankad az utolsó pillanatig. Abszolút megérte az árát. Iparosmunka volt a javából, és imádtam minden percét. Emmerich-nek meg üzenem, hogy még ilyeneket. Engem ez szórakoztat, ha kell egyedül ülök be a filmjeire, ha mindenki más elpártol. Csak legyen megint olyan elnöki beszéd, mint a Függetlenség Napjában! :D

(Emmerich-t is dugnám.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése