2009. november 19., csütörtök

Vidékieknek rokkos sanzont! - Péterfy Bori 2.

Jó dolog a napokban Bori fanatikusnak lenni, hiszen November 13-án megérkezett a Téged nem című slágerré vált dallal a legújabb, második Péterfy Bori & Love Band lemez, a 2.
~
Képzeljétek el a körutat.. reggel van, azonban már mindenhonnan özönlik az egybefüggő embertömeg, felgyorsítva, közben lassú, igéző női hang súg a füledbe.. és a város az Ő hangjaira ébred, muzsikája bejárja a teret, nincs aki elbújhat, nincs aki bezárhatja a fülét.
Elandalít, és a hátára vesz a dallam. Táncolnál, vagy figyelnéd az embereket. A villamosról, vagy egy kávézó kellemes melegéből. Eldönthetetlen. Összeférhetetlen.

Igen, nagyjából ilyen érzést sugall a legutóbb megjelent lemez, ami a kritikák szerint sokkalta rokkosabb, mint sanzonos, de higyjétek el nekem, még így is marad csemege a bohém dallamok szerelmeseinek bőven.


Míg az előző nagylemezen úgy éreztem kevesebb az andalgás, gondolkodás, addig itt ebből is kapni szép számú ízelítőt, például a "Jó reggelt Bori"-val, ami egyszerűen kedves, heves, minden ami az andalgós ellentétje, mégis szívesen hallgatná az ember egy margitszigeti' séta közben. És ez a hangulat mennyivel más lenne, ha Bori lábánál táncolva éli az át az ember? Ott valahogy csatakosra ugrálnám magam.
"Nagyokat lépni a fénybe jó...Sajnálom ilyenkor az elpocsékolt időt amit sötétben töltöttem bezárva... "

Tövisházi Ambrus még mindig érti a dolgát, ha a dalszövegekről van szó. Remélem sokáig fog még nekünk és Borinak írni számokat, mert egyszerűen zseniálisan zseniális. Nincs jobb jelző rá, és bocsássátok meg Nekem, de el vagyok ragadtatva. Ezt a megismételhetetlen érzést csak a kettejük dalai keltik életre bennem. Ismerős, múltbéli érzések, nem tudom honnan gyökereznek, de imádom, és akárhányszor meghallgatom a munkáikat csak azt tudom mondani, hogy erről a szerről sohasem szeretnék lejönni.

Az albumról a kedvenc számaim a Téged nem, a Zombi, Jó reggelt Bori, Csillagpor, Bűvös Vadász, és a Húsz emelet. Ám ezek csak a magasan kiemeltek, hiszen megint egy olyan albumot alkottak, amiről minden zene kiváló, teljes egészében hallgatható. Szinte nem is érdemes külön-külön hallgatni az egyes track-eket, hanem tekintsétek a 2.-t egy nagy, hosszú melódiának.
Azonnal CD/MP3 lejátszóba bele, és füleljetek!
Meghallhatjátok a zsenialitás hangjait... :)






Itt halgassátok meg a lemezt:
http://www.quart.hu/cikk.php?id=4390

Azt meg erősen ajánlom, hogy aki jobban el van engedve pénzügyileg, mint mi, szegény egyetemisták.. az nyugodtan vásárolja csak meg a lemezkét, mert megéri. Komolyan.

Ja, és spot, ami szerintem kicsit gáz, de azért aranyos. :D


1 megjegyzés:

  1. Bori és Ambrus zseniális páros! Velük kapcsolatban én is csak elfogultan tudok nyilatkozni :) A spot meg sztem nem gáz, hanem marhaaranyos :D

    VálaszTörlés